Headhunter i Danmark

Du har nok hørt udtrykket ’headhunter’ før, men måske aldrig helt forstået, hvad det helt præcist er. Kort fortalt er en headhunter en person, som finder og udvælger særligt kvalificerede personer til stillinger i virksomheder eller i offentligt regi. Typisk vil det være ledende stillinger, men ikke nødvendigvis altid.

Hos The Right People specialiserer vi os netop i at finde de helt rigtige personer.

Mindre tidsspild på rekruttering

Det rette team giver vækst

Up to date med sit netværk

Digitalt og coronasikkert

Hvad er en headhunter?

En headhunter er en person, som hjælper virksomheder med at finde den eller de rette kandidater til en eller flere specifikke stillinger.

Mere om en headhunter

Man kan med andre ord kalde en headhunter for en rekrutteringsspecialist, da det er en person, som er ekspert i at finde de rette personer, til de rette jobs. 

En headhunter vil typisk være ansat i et rekrutteringsbureau eller et headhunter bureau, men de kan også arbejde som freelancer.

En headhunter matcher virksomheder eller offentlige institutioner med potentielle medarbejdere. En headhunter vil typisk bruge professionelle netværk som fx LinkedIn til at finde potentielle kandidater, men kan også have sit eget kartotek eller egen ”kandidatbank”.

De fleste personer, som bliver kontaktet af en headhunter, med henblik på at blive matchet med en ny arbejdsgiver, vil typisk allerede være i beskæftigelse i en anden virksomhed. Derfor er diskretion et afgørende parameter for en headhunter.

 

En uforpligtende samtale

Udfyld informationerne herunder, så kontakter vi dig til en helt uforpligtende samtale om hvad vi kan tilbyde dig.

Hvorfor bruge en headhunter?

Hvorfor skal man som virksomhed benytte sig af en headhunter, fremfor at finde den eller de rette kandidater selv?

Der kan være flere fordele i at bruge en headhunter, fremfor selv at stå for rekrutteringen. For det første har headhunteren typisk et stort netværk at trække på, og har dermed adgang til potentielle kandidater, man som virksomhed ikke selv har.

Når man slår en stilling op risikere man desuden, at der kommer mange ukvalificerede ansøgere. Det kan være en stor opgave at sortere i måske flere hundrede ansøgninger, blot for at finde en eller to kandidater som rent faktisk er egnede. Ved at bruge en headhunter slipper man for besværet, da headhunteren kun finder egnede kandidater med de rigtige kvalifikationer.

Kan man selv headhunte?

Hvorfor kan man som virksomhed eller bare selv headhunte den rette kandidat eller lade HR-afdelingen stå for det og dermed spare udgifterne til en headhunter? Det kan man også sagtens, men man skal blot være opmærksom på, at det faktisk kan være mere omkostningstungt selv at stå for opgaven, end at betale en headhunter for det.

Det skyldes, at den eller de personer i virksomheden, som typisk vil få til opgave at headhunte den rette kandidat, også vil have andre opgaver. Vælger man fx at lade HR-afdelingen stå for rekrutteringsopgaven, skal man huske på, at HR-afdelingen også tager sig af personalesager, organisationsudvikling og meget mere. Pålægger man HR-afdelingen at stå for headhunting også, vil det unægtelig have negativ indflydelse på afdelingens øvrige opgaver.

Hyrer man derimod en professionel headhunter til opgaven, vil denne være 100% dedikeret til kun at løse den specifikke opgave.

Hvad betyder det at blive headhuntet?

At blive headhuntet vil sige, at en headhunter i Danmark eller et rekrutteringsbureau, har udset dig som en mulig egnet kandidat til et konkret job, som ønskes besat af en virksomhed. Det er altså ikke dig selv, som har opsøgt den pågældende stilling, men derimod en headhunter, som har fundet dig. 

Det er langt fra sikkert, at du har et kommende jobskifte i tankerne, når du bliver kontaktet af en headhunter. Men måske kan du blive fristet af et mere attraktivt tilbud. Det kan også være, at headhunteren i første omgang bare kontakter dig for at høre mere om dine kompetencer, for at finde ud af om du rent faktisk er egnet til stillingen, eller for at høre, om du overhovedet kunne være interesseret.

Uanset om kontakten med headhunteren resulterer i et jobskifte eller ej, vil du ofte blive tilbudt at komme i headhunterens egen ”bank”, hvis der skulle komme en anden stilling i fremtiden, som kunne være relevant for dig.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan fungerer det?
Vi har gjort det nemt og bekvemt for dig. Alt du skal bruge, er et login, og når du første gang bruger vores system, vil alle dine leads allerede ligge klar til dig.

Hvad gør jeg, hvis jeg får brug for hjælp?
Vi har et dedikeret team der sidder klar til at hjælpe dig hver eneste dag, så du får mest muligt ud af vores CRM-system med leads.

 

Sådan bliver du headhuntet

At blive headhuntet er specielt. Det giver en følelse af anerkendelse og stolthed. Det betyder nemlig, at nogen har fået øje på én, og mener man vil passe særligt godt til et bestemt job. Mange vil måske sågar mene, at det er lidt mere fornemt at blive headhuntet, fremfor ”bare” at søge en stilling.

Mange tror måske, at det kun er direktører og topledere, som bliver headhuntet, men det er faktisk slet ikke tilfældet. Alle kan i princippet blive headhuntet, uagtet uddannelse og funktionstype, så længe den stilling, man er udset til at skulle besætte, er en nøgleposition i den pågældende virksomhed.

 

Mange jobs bliver aldrig slået op, men sendt til headhuntere

Faktisk er der mange spændende stillinger, som aldrig når at komme ud på det åbne jobmarked, fordi de allerede bliver besat inden da. Man kan sammenligne det lidt med et skuffesalg af en ejendom.

Det kan derfor godt betale sig at gøre sig selv tilgængelig for at blive fundet af potentielle headhuntere.

Hvis du ønsker at have muligheden for at blive fundet af en headhunter, er det derfor vigtigt du gør dig selv synlig de steder, hvor headhunterne typisk leder. Det kan fx være på sociale netværk som LinkedIn eller Facebook.

Sørg også for at placere dit CV på diverse CV-databaser, da mange headhuntere køber sig adgang til disse for at finde potentielle kandidater.

Sørg for altid at holde dit CV opdateret og noter alle væsentlige detaljer om fx nye jobs, kurser, erfaringer og andet relevant. Husk selvfølgelig også at tilføje dine kontaktoplysninger, så headhunteren kan få fat på dig.

Skal vi hjælpe dig med headhunting?

Udfyld informationerne herunder, så kontakter vi dig til en helt uforpligtende samtale om hvad vi kan tilbyde dig.

Svar på spørgsmål

Er du i tvivl om (GDPR)-reglerne - så læs her.

Skriv også gerne en mail til os på
info@therightpeople.dk
eller ring på 72 220 228

The Right People A/S
CVR: 33752873
Havnegade 29
5000 Odense C

Tak

Du vil blive kontaktet hurtigst muligt

Du skal udfylde dit navn
Du skal udfylde dit telefonnummer

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Sociale medier:

      

Tak for din tilmelding

Du skal udfylde dit navn
Du skal udfylde din email-adresse

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Flere muligheder

Vi tilbyder også - via søsterselskaber og partnere - hjælp til at de rette kandidater søger dit ledige job, analyse, og markedsbearbejdning. På www.kontaktoplysninger.dk går vi mere i dybden med de forskellige faggrupper.

 

Cookie- og privatlivspolitik